• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Сильніші разом: заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова серед учасників міжнародної Конференції з питань відновлення України

eye

435

12.06.2024 09:50

Новини громад

img

11 червня у м.Берлін, Німеччина розпочалась дводенна міжнародна конференція Ukraine Recovery Conference – URC2024, яка є продовженням циклу щорічних заходів високого рівня, присвячених швидкому відновленню та довгостроковій відбудові України. Під час заходу вперше були представлені муніципалітети України зі своїми проєктами. 

Понад 2 000 учасників із понад 60 країн світу зібрались в Німеччині, аби обговорити, як ще краще підтримати відновлення країни, її обороноздатність, соціальний та економічний розвиток. Участь у заході такого високого рівня взяли й представники Асоціації міст України, серед яких – Покровська громада.

Фокус уваги URC 2024 зосереджений на чотирьох тематичних вимірах:

 Бізнес-вимір – залучення приватного сектору для відбудови та економічного зростання;

Людський вимір – соціальне відновлення та людський капітал;

Місцевий та регіональний вимір – відновлення громад та регіонів;

ЄС – євроінтеграція та дотичні до цього реформи.

Відкриваючи берлінську конференцію, Президент України Володимир Зеленський подякував Німеччині за підтримку євроінтеграційного шляху та глобальне лідерство в допомозі нашій країні із захистом неба.

«Ми потребуємо щонайменше семи систем «Петріот» додатково, щоб закрити основні наші міські агломерації найближчим часом, і це буде драйвером збереження нормального життя в Україні, якого так заслуговують наші люди», – сказав Володимир Зеленський. 

Глава держави повідомив, що Україна разом із Німеччиною, Нідерландами, Сполученими Штатами Америки та іншими партнерами працюють над тим, щоб забезпечити нашій країні більше ППО, і вже бачать, як і коли зможуть доправити нові системи.

Своєю чергою, Канцлер Німеччини Олаф Шольц під час виступу оголосив про передачу Україні систем ППО: «Найнагальніша потреба української армії зараз – це боєприпаси, зброя, особливо ППО. Тому протягом наступних тижнів та місяців ми поставимо в Україну третю систему Patriot, установки IRIS-T, Gepard, ракети та боєприпаси».

Крім того, Канцлер закликав бізнес інвестувати у відновлення України. 

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн під час звернення до учасників конференції зауважила, що Україна зробила всі необхідні кроки, і вже наприкінці цього місяця розпочнуться переговори щодо процесу євроінтеграції України.

«Берлінська конференція – це консолідація зусиль для залучення міжнародної підтримки в питаннях відбудови та відновлення України, а також можливість проведення зустрічей із західними партнерами з метою започаткування співпраці та спільних проєктів для Донеччини, зокрема й Покровської громади,  – зазначила Маргарита Ідрісова. – Наразі на платформі DREAM, яка є “єдиним вікном” для роботи з проєктами відновлення і модернізації, у Покровська розміщені пріоритетні проєкти, які готові до реалізації. Це реконструкція навчально-виховного комплексу м. Покровськ; реконструкція головного корпусу Покровської клінічної лікарні інтенсивного лікування; реконструкція одного з корпусів Покровської клінічної лікарні інтенсивного лікування під дитячий педіатричний центр; капітальний ремонт пошкодженого внаслідок збройної агресії рф багатоповерхового будинку в м. Покровськ, а також забезпечення житлом переселенців. І участь міжнародній Конференції з питань відновлення України є  важливим  кроком у комунікації з міжнародними партнерами та представниками бізнесу щодо реалізації Стратегії з відновлення, над якою Працює наша громада».

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію